sunnuntai 30. tammikuuta 2011

4/52 Minä suojaan sinua

Taasen uusi viikon kuva saatu pakettiin. Tällä viikolla oli itse asiassa pitkästä aikaa valinnan varaa, minkä kuvan valitsisi viikon kuvaksi. Perjantaina oli upea auringonlasku ja lauantaina olin kuvaamassa Salomon Jib Academy -tapahtumaa. Tämä kuva kuitenkin toimi mulle ja tässä lyhyesti kuvan synnystä.

Perjantaina lähdin hieman aikaisemmin töistä, kun näytti siltä, että voisi tulla pitkästä aikaa hieno auringonlasku. Taivaalla oli pilviä mukavasti, mutta aurinko pääsi kuitenkin paistamaan. Lumen paljous vaikeuttaa nyt kuvauspaikoille pääsemistä ja joutui  taas hieman miettimään mihin lähtee postailemaan. Valkkasin tällä kertaa kohteeksi Vuosaaren, kun siellä on talvisinkin luontopolulla sen verran käyttöä, että rannalle on helpompi päästä.

Mukaan otin uuden jalustan ja kolme putkea: DA12-24mm, DA*50-135mm ja DA*200mm. Noilla onnistuu maisemakuvat ja tarvittaessa hieman rajatummatkin kuvat auringonlaskun väreistä.

Perille päästyä auringonvalo vaikutti kuitenkin häviävän pilvien taakse ja meinasin lähteä melkein saman tien takaisin, kun näytti, että hommasta ei tule mitään. Napsin kuitenkin muutamia kuvia siinä joutessani ja seurasin tilanteen kehittymistä. Kun aurinko sitten tavoitti taivaanrannan, niin koko taivas täyttyi punaisen, oranssin ja violetin sävyistä. Taivaanranta oli  juuri ja juuri avoinna, joten aurinko pääsi tästä raosta värjäämään pilvet upeilla väreillä.

Rantakalliolla oli nämä kaksi puuta ja näytti kuin isompi puu olisi kasvanut suojaamaan pienempää tuulelta ja sateilta. Otin useita kuvia eri kulmista, mutta tästä kulmasta auringonlasku ja puiden asento oli parhaassa tasapainossa. Hämärässä illassa asettelin hieman liikaa rantakalliota kuvaan, joten rajasin jälkikäsittelyssä alareunasta pienen siivun pois. Kuva on otettu DA12-24mm putkella, f11, 1/2s, ISO 160, -1 EV. ISO 160 sen vuoksi, kun mulla oli vahingossa huippuvalojen puhkipalamisen esto päällä ja alemmat ISO arvot eivät ole silloin käytössä. Amatöörin puuhastelua :) No ei ISO 160 lopputulokseen vaikuta, mutta harmittaa kun ei vielä(kään) osaa aina tsekata kaikkia asetuksia ennen kuvaamista.

Ohessa myös muutamia muita kuvia samaiselta kuvausreissulta. Ensi viikolla taas uutta kuvaa putkeen.


 


1 kommentti: