sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

25/52 Juhannusyön taikaa

Tällä viikolla viikon kuva on tietysti juhannusaiheinen ja kuvassa on hieman kesäillan tenhoa. Kuva on otettu juhannuskokkoa katsellessa ja ohessa on myös muita kuvia samalta reissulta juhannusaattoillalta.

Koko viikon sääennustukset lupailivat varsin huonoa säätä, mutta onneksi ennustukset eivät aina toteudu ihan täydellisesti. Sää oli kyllä vaihteleva, mutta juhannusaattoilta oli ainakin Itä-Suomessa kaunis ja lämmin. Illalla päätimme lähteä käymään läheisellä juhannuskokolla ja keräsin tietysti kameravarustuksen mukaan matkaan. Repussa oli sarja DA* laseja sekä muutama kiinteä putki K-5 rungon höysteenä. Illan valo lupaili ihan hyvää kuvauksen kannalta, vaikka kiinteä pilvilautta uhkasikin pimentää auringon.

Perillä olikin ihmisiä aika mukavasti paikalla niin jalkaisin, pyörällä, autolla kuin veneelläkin. Todellinen juhannusillan kokoontuminen oli siis käynnissä. Lapsia juoksi ristiin rastiin innoissaan tulevasta juhannuskokosta. Jonkun verran myös muita innokkaita kuvaajia oli paikalla ja kaikilla näytti olevan vähintään digipokkari taskussa (vai olikohan se taskumatti). Kuvailin kokkopaikalla ihmisiä ja järvimaisemia sekä tietysti juhannuskokkoa. Valo oli mukavan pehmeä ja varsinkin järvellä patsastelevia veneitä oli mukava kuvailla.

Oheinen kuva on otettu juhannuskokkoa katsomaan tulleesta melojasta. Aurinko oli jo mennyt pilvilautan taakse, mutta värjäsi pilvet ja taivaanrannan mukavilla sävyillä. Kuva on otettu DA*50-135mm putkella asetuksilla: 135mm, f6.3, 1/250s, ISO100. Halusin kuvasta huokuvan rauhallista kesäillan tunnelmaa ja kajakkimelojan vapautta järviluonnon keskellä. Rajaus oli tehtävä huolellisesti sillä ympärillä oli kymmenittäin moottoriveneitä ja itse asiassa jouduin kloonaamaan yhden mottoriveneen horisontista pois oikean fiiliksen saavuttamiseksi. Kuva ei siis siinä mielessä oli täysin luomu. Samoin kloonaisin pois radiomaston vasemmalta metsänrajasta. Muuten tein vain perussäätöjä eli lisäsin kontrastia ja voimistin hieman värisävyjä. Rajaus on hieman ehkä yläpainoinen, mutta halusin jättää kuvaan mahdollisimman paljon vettä avaruuden ja melojan yksinäisyyden korostamiseksi.

Ohessa muutama muu tunnelmapläjäys juhannusillasta. Vaikea oli valita viikon kuva, kun mikään ei erityisesti erottunut joukosta erinomaisena kuvana, mutta seassa oli monta ihan onnistunutta otosta. Ensi viikkoon taas kerran!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti