lauantai 7. huhtikuuta 2012

Korkeasaaressa

Tuli käytyä pääsiäisen kunniaksi Korkeasaaressa katsomassa eläimien heräämistä kevääseen. Mukana oli tietysti kamera ja tarkemmin ottaen K-5 ja DA*60-250mm putki. Reissu meinasi vain kuvaamisen kannalta mennä täysin puihin, kun kameraan tuli joku syöttöhäiriö ja se ei enää ottanut kuvia ollenkaan. Peili ei liikkunut mihinkään ja näyttö pimeni. Objektiivin tarkennus kyllä pyöri, mutta kamera ei ottanut kuvia. Jossain vaiheessa peili ja suljin alkoivat taas toimimaan, mutta kuvat eivät tallentuneet kortille. Meni hermot aika totaalisesti ja laitoinkin kameran laukkuun, kun homman näytti selvältä - uuden rungon ostoon tässä joutuu. Mutta päätin kokeilla vielä hetken päästä uudestaan ja kamera toimi taas normaalisti. Joku hetkellinen mystinen jumitus kamerassa siis oli, mutta onneksi se ei vaikuttaisi olevan mitään vakavaa - toivottavasti ainakaan. Ei nyt huvittais ostaa uutta runkoa, kun uusi K-5 korvaaja lienee tulossa suht pian. Ohessa kuvia reissusta ja hyvää pääsiäistä kaikille lukijoille!


2 kommenttia:

  1. Hyviä kuvia ja saatu suurimmaksi osaksi häkissä oleminen peiteltyä kuvissa. Toisessa(2) kuvassa tarkennus ei kyllä ole osunut oikeen nappiin ja pari muuta kuvaa olisin ehkä karsinut pois. Muuten kyllä hyviä kuvia kaikin puolin ja värit ovat just eikä melkein.

    -Mika (valotus.blogspot.com)

    VastaaPoista
  2. Eläimethän on aina söpöjä. Aika hyvin on tosiaan saatu pois tuo häkkivaikutelma. Osassa kuvissa tarkennus ei ole osunut kohdalleen (oliko manuaalinen tarkennus?), tai klassisesti siihen kameraa "lähimpään silmään" esim. keltainen lintu oksistossa on näemmä siivessä, mutta ei se niin helppoa olekaan vaihtelevassa valossa liikkuvaan kohteeseen aina saada kohdilleen.

    VastaaPoista