torstai 28. kesäkuuta 2012

Nokia 808 PureView golfkentällä

Tänään PureView oli mukana golfkierroksella ja muutaman kuvan ehdin pelin tiimellyksessä ottamaan ja kuvanlaatu on kyllä vakuuttavaa. Vihdoinkin kännykässä on sellainen kamera, ettei harmita, vaikka pokkari tai jopa järkkäri on jäänyt kotiin.Kuten kuvista huomaa, linssin heijastuksen sieto ei ole paras mahdollinen, mutta eniten hämmästynyt olen miten paljon jpeg tiedostossakin on varaa säätää huippuvaloja ja pelastaa pahimpia puhkipalaneita kohtia. Oheiset kuvat on hienosäädetty LR:ssa perussäädöillä ja terävöityksellä. Syvyysvaikutelma ja värit ovat erinomaiset. Yksityiskohtia saa tiedostoista ulos erinomaisesti, kuten huomaa tuosta ensimmäisen kuvan ruohomaton pinnanmuodoista.
6 kommenttia:

 1. Hienoa, että pääsee hyvien kuvien kautta tutustumaan tähä pureviewiin. Näyttäisi olevan laatu kohillaan taskukameraksi ja mikä parasta, että puhelimena kulkee vielä paremmin mukana kuin itse digikamera.

  VastaaPoista
 2. Kieltämättä hyvälaatuisia kuvia, vaikka linssiheijastukset ovat aika pahan näköisiä. No sen kun tietää, niin niitä pystyy tietenkin välttämään. Mitenköhän on asia kohinan suhteen jos koittaa ottaa kuvia hämärässä?

  VastaaPoista
 3. Linssiheijastukset pystyy tosiaan välttämään, kun näytöstä näkee tosi selkeästi, milloin menee auringon ympärys punaiseksi tai tulee kunnon valojuova. Nuo muutamat kuvat otin ihan tarkoituksella härskisti vastavaloon, että voi jälkikäsittelyssä kokeilla, miten asiaa voi vielä korjata. Hämärässä en ole vielä kameraa kokeillut...

  VastaaPoista
 4. Ei oo pahat kuvat! :) Muotoilu on vaan tässä mallissa minusta pikkusen kökkö, mutta eipä kaikkea voi saada.

  VastaaPoista
 5. Heti kun windows versio pureviewsta tulee ulos, niin 808 menee myyntiin :) luulen, että muotoilu vastaa enemmän nykyistä Lumia mallistoa... ehkä. Ellei tule ihan uudet wp8 mukanaan tuomat tuulet myös muotoiluun.

  VastaaPoista
 6. Pieni pala realismia sekaan. Golfkuvat ovat 1000 pikseliä pisin sivu ja 50 ISO.
  Minkä tahansa kameran tiedosto downsamplattuna näyttää tältä. Valtava enemmistö kuvista webissä on tätä luokkaa ja silloin ei kameran ominaisuuksista voi sanoa mitään. Tätä kannattaa ajatella kun arvioi nokian uutta luuria. Kuvissa ratkaisee aina visuaalisuus, huono kuva on huono on se otettu miten kalliilla kameralla tahansa. Toisaalta 100 euron kameralla kuvaaja ammattilainen tekee kuvaa jonka edessä leuat loksahtavat.

  VastaaPoista