maanantai 16. heinäkuuta 2012

Nokia 808 PureView kuvia

Ohessa muutama uusi PureView kuva lomareissulta. On kyllä mukava, kun känny on aina mukana ja voi räpsiä varsin hyvälaatuisia kuvia aina kun tilanne niin sallii. 2 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä kuvia, ja tuo kameran mukana kulkemisen vaivattomuus minuakin kiinnostaa. Mutta minkälainen se on käytettävyydeltään? Näkeekö sen ruudulta mitään auringonpaisteella? Ja riittääkö siinä nopeus tavalliseen arkikäyttöön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Itse kamera on käytettävyydeltään hyvä. Valotusta voi säätää helposti ja kolmet eri "user" asetukset saa muistiin ja helposti vaihdettavaksi. Laukaisin on tuntumaltaan hyvä, mutta sormen pitää olla oikeassa asennossa tai muuten laukaisin ei mene kunnolla pohjaan. Kameran voi laukaista myös näytöltä iPhonen tapaan. Tarkennus on helppo kohdistaa joko keskittämällä haluttu kohta keskelle tai sitten kuvaruudulta haluttua kohtaa näppäämällä.

   Kamera käynnistyy normikäyttössä riittävän nopeasti, mutta nopeaan tilannekuvaukseen se on liian hidas käyynistymään - haittana myös järkkäriä pidempi laukaisinviive. Tosin laukaisinviive on on tosi pieni kännykäksi, jos tarkennus on valmiiksi kohdallaan.

   Näyttöhän on varmaan paras mitä markkinoilla on tarjolla mitä tulee auringonvalossa katsomiseen (Nokian ClearBlack). Esim. kuvat näkyvät tosi selvästi auringonpaisteessakin ja mielestäni näyttö ihan eri luokkaa kuin iPhonessa tältä osin. Tarkuudessa näyttö sitten jää pahasti jälkeen ja kuvat eivät näytä kovin hyvältä näytöltä katsottuna, vaan vaatii tietokoneelle tai muulle näyttölaitteelle siirtämisen. Kuvat eivät myöskään suoraan kamerasta otettuna ulos ole mitään huippunäyttäviä, mutta jälkikäsittelyssä kameran jpeg fileistä saa yllättävän paljon säädettyä lisää punchia ja terävyyttä - myös huippuvaloja pelastettua.

   Ei mulla ainakaan ole enää tarvetta kantaa Panan LX-3 tai Pentax Q mukana, vaan PureView hoitaa homman. Järkkäri on sitten vielä asia erikseen, mutta harvemmin tulee enää sitäkään otettua olkalaukkuun mukaan esim. kaupunkikävelylle, kun kännykän kanssa pärjää ihan ok.

   Poista