sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

26/52 Black & White

26/52 Black & White by schimi76

Helle hyydytti miehen tällä viikolla ja kuvaaminen jäi tosi vähälle. Kävin eilen illalla kuitenkin tsekkaamassa auringonlaskun potentiaalin, mutta iso pilvilautta peitti taivaanrannan. Näin ollen auringonlaskun kuvaaminen jäi haaveeksi.
Matkalla oli muutamia hevosia niityllä syömässä ja pysähdyin siihen sitten kuvailemaan hetkeksi. Joukossa oli yksi valkoinen ratsu, joka vaikutti kaikkein kuvauksellisimmalta, joten tähtäilin sitä. Tähän kuvaan sattui sitten mukavasti toinen hevonen taustalle tasapainottamaan asettelua. Valo niityllä oli jo vähän vaisu, joten muutin kuvan musta-valkoiseksi. Korostaa mukavasti myös kuvan musta-valkoista aiheteemaa. Kuva on otettu K-5 + DA 70mm kombolla ja asetuksilla: f2.4, 1/100s, ISO100.

Ei muuta kuin ensi viikkoon.

3 kommenttia:

 1. Onnistunut MV-käännös! oon kysynyt varmaan aikaisemminkin, mutta mitä kuvankäsittelyohjelmia käytät?

  VastaaPoista
 2. .. ja ps. voitko poistaa ton sanavahvistuksen;)?

  VastaaPoista
 3. moro, ja kiitos. muokkailen noita raw tiedostosta Adoben Lightroom 3:lla tällä hetkellä. Mustavalkoiset kuvat fixailen jokaisen värikanavan osalta erikseen, kun siellä on näppärät säätimet. saa muutettua jokaisen kanavan valoisuutta erikseen ja tuunattua fiiliksen mukaan. joskus sitten teen loppusilauksen photoshop elementsissä esim. jos tarvii kloonata jotain roskia tms. Pelkkä LR kuitenkin suurimmassa osissa kuvia käytössä muuten paitsi lopputerävöityksen teen usein elementsissä.

  katotaan jos osaan poistaa sen sanavahvistuksen :)

  VastaaPoista