sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

27/52 Magic Road


27/52 Magic Road by schimi76

Tällä viikolla kuvassa valo on vahvasti pääosassa (no ainahan se tietty valokuvassa :). Lähdin kuvailemaan Uutelaan reilusti ennen auringonlaskua ajatuksena kuvata lähinnä Uutelan niittyjä ilta-auringon valossa. Otin mukaan kevyen matkasetin eli DA15mm, DA35mm macro ja DA70mm limited linssit sekä DA55-300mm zuumin. Noilla kiinteillä on ilo kuvata ja tällä hetkellä mulla on vahva kiintymys tuohon DA70mm limited linssiin. Polttoväli on toimiva kävelykuvaukseen ja linssin piirto huippua.

Satuin paikalle Uutelaan sopivasti, kun aurinko vielä paistoi riittävän korkealta ja valaisi niityt ja tienoot. Tämä kuva oli melkein ensimmäisiä tällä reissulla. Ajoin auton parkkiin ja huomasin kuinka kuiva tie pölysi voimakkaasti ja ohutta hiekkapölyä nousi korkealle ilmaan. Aurinko paistoi sopivasti puiden latvojen välistä ja valonsäteet siivilöityivät kauniisti hiekkapölyn voimistaessa säteiden näkyvyyttä niin kuin vesihöyry ikään.

Kuva on otettu K-5 + DA70mm limited kombolla. En ehtinyt ottaa montaa kuvaa, kun hiekkapöly laskeutui eikä autoja liikkunut kovin usein. Aurinko laski myös liian alas, jotta homma olisi toiminut samalla tavalla. Onneksi ehdin kuitenkin tämän kuvan vangita kennolle. Kuva on otettu asetuksilla: f8, 1/125, ISO400. Muokkasin raw tiedostoa Lightroomissa lähinnä perussäätöjen osalta ja yhden sähkölangan kloonasin kuvasta pois häiritsemästä Photoshopissa.

Kävin samalla reissulla myös Skatanniemessä ja sieltä taidan laittaa muutamia kuvia ensi viikolla blogiin. Ohessa muita kuvia Uutelan niityiltä.
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti