sunnuntai 4. syyskuuta 2011

35/52 Kaksi venettä

35/52 Two Boats by schimi76

Tällä viikolla kävin kaksi kertaa lähirannalla kuvaamassa auringonlaskua ja muuta mukavaa mitä matkalla sattui vastaan tulemaan. Ohessa otoksia viikon varrelta isompi liuta.

Viikon kuvassa on kaksi pientä venettä ja laituri, jotka sain kuvattua vastarannalta pitkällä putkella. Ilta oli jo hämärtynyt, joten jouduin nostamaan ISO arvoa riittävän suljinnopeuden saavuttamiseksi.  Suljinnopeus oli vieläkin liian hidas ko. putkelle, mutta lopputulos kuitenkin ok. Kuvanvakain ja vakaa käsi antoi kohtuullisen terävyyden kuvaan ja kohinan sai jälkikäsittelyssä paremmaksi.

Kuva on otettu K-5 ja DA*300mm yhdistelmällä ja asetuksilla f4, 1/50s, ISO1600. Muutin kuvan musta-valkoiseksi ja säädin jokaista värikanavaa erikseen Lightroomissa. korostaakseni haluttuja kohtia kuvassa (puut ja sumuinen meren pinta). Lopuksi lisäsin hieman split toningilla sinertävää sävyä kuvaan. Kulmissa on myös vinjetointia pääkohteen korostamiseksi.

Ohessa tosiaan myös muita kuvia viikon varrelta ja muutama muukin suht onnistunut otos mahtui joukkoon. Valkoposkihanhet lensivät joka ilta auringonlaskun aikaan merelle päin. Ne olivat varmaan syömässä pelloilla ja suuntasivat yöpymään merelle. Sain  otettua muutaman kuvan myös näistä hanhiauroista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti