sunnuntai 11. syyskuuta 2011

36/52 Sininen

36/52 Blue by schimi76

Taas on viikon kuvan aika ja tällä kertaa sinisissä tunnelmissa. Kävin tällä viikolla useamman kerran kuvailemassa ja muutamia ruutuja tuli taas tallennettua kortille. Tämä on yksi niistä omista suosikeista viikon varrelta ja siihen saa rakennettua myös parhaan blogitarinan.

Kuva on otettu lauauntaina ilta-auringon valossa. Illalla tuli äkillinen paikallinen sadekuuro ja aurinko paistoi edelleen taivaanrannasta - kämpän nurkille muodostuikin upea sateenkaari. No tuota sateenkaarta en ehtinyt ikuistamaan, mutta ajattelin sateen jälkeen olevan hyvä mahdollisuus kuvailla sadepisaroiden kimmellystä lehtien päällä ja ruohikossa. Pakasin siis kuvauskamat ja puin päälle vähän jöreteksiä, jotta pysyy paikat kuivina.

Mukaan otin K-5 rungon ja DA*16-50mm, DA*50-135mm ja DA*300mm sekä Tamronin 90mm macron. Pakkasin kamat olkalaukkuun ja painoin kohti meren rantaa. Ilta oli kaunis ja valo kaikin puolin mukava. Matkalla rannalle kuvailin muutamia lehtiä ja hämähäkin seittejä, mutta niistä ei tullut mitään ihmeitä aikaiseksi. Sadekin oli ollut niin paikallinen, ettei pisaroita juuri löytynyt, joten piti soveltaa jotain muuta.

Rantakalliolla huomaisin auringon viimeisten säteiden kimeltävän mukavasti meren pinnasta ja aloin etsimään sopivaa kuvauskohdetta tuota kimmellystä vasten. Siinä kohdalla oli aika karua eikä paljon kohteita löytynyt. Hieman sivumalla huomaisin pienen kasan rantaheiniä (tai mitä nuo nyt onkaan) ja yritin saada niitä tähtäimeen merta vasten. Ongelmaksi muodostui, että heinät olivat liian alhaalla suhteessa kimmellykseen ja jouduin hieman taiteilemaan kallion päällä, jotta pääsin riittävän alas ja sopivaan kuvakulmaan. Olin siinä sitten naama kalliossa ja jalat jossain kallion kolossa ja välillä tyhjän päällä meren yllä. Mutta uhrauksiahan pitää aina tehdä parhaiden kuvien eteen :)

Tuossa asennossa ei kuitenkaan kiinnostanut ihan hirveästi viritellä erilaisia kuvakulmia, vaan otin kuvat suht pienillä muutoksilla. Heinät olivat aika tiiviissä nipussa, jonka vuoksi oli tosi vaikea saada sellainen kuva, jossa taustalle ei olisi jäänyt kovin häiritsevää heinähärdelliä. Tässä viikon kuvassakin on hieman liikaa sekamelskaa, mutta se oli kuitenkin näistä otoksista paras.

Kuva on otettu suosikki kombolla K-5 + DA*300mm ja asetuksilla f5.6, 1/2500s, ISO80, -1.3ev. Ongelmana oli saada aikaiseksi kuva ilman täydellistä puhkipalamista tuon kimmellyksen osalta ja toisaalta, että kameran suljinnopeus ylipäänsä riitti suoriutumaan tehtävästä. No tässä suljinnopeus jäi 1/2500s, joten marginaalia jäi vielä. Kuva oli muilta osin todella alivalottunut, mutta K-5 raw tiedostoissa on onneksi hyvin varaa avata varjoja. Näin ollen kuva on ihan käyttökelpoinen rankankin jälkikäsittelyn jälkeen. Ohessa verrokkina myös alkuperäinen tiedosto jpeg muotoon käännettynä.

Alkuperäinen tiedosto:


Sellainen kuvatus siis tällä kertaa ja ohessa myös muita otoksia viikon varrelta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti