sunnuntai 23. lokakuuta 2011

42/52 Moody Blues

Tällä viikolla kävin taas Emäsalossa kuvailemassa meren metkuja. Oheinen viikon kuva pisti silmään parhaana otoksena tältä reissulta.

Perjantaina oli hieman tuulinen päivä ja ajattelin, että merenrannassa voisi olla jonkun verran aaltoja. Teki mieli lähteä jonnekin kuvaamaan ja Emäsalossa en ollut käynyt vähään aikaan. Aurinko alkoi jo painua mailleen, joten pakkasin nopeasti kamat kasaan ja suuntasin Emäsaloon.

Laukkuun eksyi tällä kertaa mukaan DA 12-24mm ja DA 15mm laajikset sekä DA*50-135mm ja DA*300mm putket. Lisäksi otin mukaan ND8 ja ND400 suotimia ja jalustan. Kamat pakkasin Tamracin olkalaukkuun, jotta pääsisin nopeammin suotimiin käsiksi. 

Perillä huomaisin, että merenkäynti oli ehkä vaisumpaa kuin odotin, mutta ihan ok aaltoja paiskoi yhdelle nurkalle kallioita. Laitoin nokalle DA 12-24mm laajiksen ja ND8 suotimen pidempien suljinaikojen vuoksi. En ollut aikaisemmin käyttänyt suodinta ko. putkessa ja pelkäsin reipasta vinjetointia, mutta en huomannut juurikaan eroa ilman suodinta kuvattuihin kuviin. Toisaalta en kuvannut yhtään täydellä aukolla, jolloin vinjetointi on voimakkaampaa. Jalustan pystyputken käänsin vaakatasoon, jotta pääsin mahdollisimman lähelle ja alas rantakiviä tarvitaessa. Aurinko laski juuri horisonttiin, mutta siinä ei ollut juuri kuvaamisen aihetta, joten keskityin aaltojen ja rantakivien kuvaamiseen. Otin kuvia erilaisista kuvakulmista ja hieman eri suljinajoilla erilaisten efektien saamiseksi. 

Kuvattuani n. puoli tuntia alkoi pimeys laskea ja rantakivillä ei ole oikein turvallista kävellä pimeässä, joten suuntaisin kohti autoa. Takaisin päin kävellessä vilkaisin vielä taaksepäin ja se kannatti. Viikon kuva syntyi kun huomaisin näin nuo kivet nyt erikulmasta ja mietin heti, että pidemmällä polttovälillä saan kutistettua kivien välistä etäisyyttä mukavasti. Vaihdoin nokalle DA*50-135mm putken ja hain sopivan paikan jalustalle. Kuvaisin kiviä hieman eri polttoväleillä ja eri suljinajoilla n. 20 ruutua, joista oheinen viikon kuva valikoitui parhaaksi.

Kuva on siis otettu K-5 + DA*50-135mm kombolla ja asetuksilla: f10, 25s, ISO100 ja polttovälillä 95mm. Jälkikäsittelyssä ei tarvinnut tehdä ihmeitä muokkauksia, vaan rajasin kuvaa hivenen ja parantelin fiilistä negatiivisella clarity säädöllä sekä pienillä kontrastisäädöillä. Valkotasapainoa säädin myös aavistuksen ja lopuksi terävöitin kuvan. 

Reissusta jäi muutamia muitakin ihan ok kuvia kortille ja niitä ohessa.2 kommenttia: