tiistai 27. maaliskuuta 2012

Siniset helmet

Ei taaskaan ole mitään uutta kuvamateriaalia blogattavaksi, niin heitetään tänne jotain muuta viritelmää. Ohessa yksi viime keväänä otettu pisarakuva, joka jäi itseltäni noteeraamatta ensi vaiheessa. Kävin vanhoja kuviani läpi siivousmielessä ja tämä iski silmään potentiaalisena kuvana, josta voisi saada potkua pienellä LR säätelyllä. 


Kuva on otettu pilvisellä säällä sateen jälkeen ja käsivaralta. Näin ollen terävyys ei ole ihan huippua ja ISO arvo on korkea. Mutta kuva itsessään ihan ok aiheena ja asettelultaan. Otin haasteen vastaan ja kokeilin erilaisia LR versioita, joista lopputuloksena oli seuraava kuva. 


Kuva on aika erilainen fiilikseltään kuin alkuperäinen. Kuvaa on rajattu hieman intensiivisemmäksi ja valkotasapainoa säädetty huomattavasti kylmemmän suuntaan => 3669K.  Samoin clarity säätöä on runsaasti sekä mustan päätä tiukennettu. Terävyyttä lisäsin LR säädöillä ja samalla vähensin kohinaa sopivassa suhteessa yksityiskohtien pahemmin kärsimättä.

Kyllähän tuo raw kuvaaminen ja LR käyttö on tuonut kuvaamiseen paljon uutta mielenkiintoa, varsinkin kun K-5 raw tiedostoissa on pelivaraa aika lailla runsaasti. Jpeg kuvia tulee otettua enää vain perhejuhlissa tai tilanteissa, joissa tarvitaan nopeaa ja pitkäjaksoista sarjakuvausta. Ongelmana on tietysti kiintolevytilan nopea loppuminen, jos ei muista poistaa käyttökelvottomia otoksia. Mutta sen vuoksi pitääkin siivota konetta säännöllisesti ja käydä arkistoa läpi kriittisellä silmällä. 

Sellaista. Tänään kävin myös tilaamassa uuden DA*60-250mm putken ja odotan innolla päästä kuvailemaan sillä. Ajatuksena on lähinnä pärjätä monilla kuvausreissuilla yhdistelmällä DA*16-50mm + DA*60-250mm. Ei tarvitse kuin olkalaukun messiin, jossa toinen putki odotaa ulkoilua sillä aikaa kun toinen on nokalla. Toisena vaihtoehtona on ottaa messiin DA12-24mm laajis pitkän zuumin kaveriksi. Samoin yhdistelmä DA15mm, DA 35mm macro ja DA70mm + DA*60-250mm voisi toimia monella reissulla mukavasti. 

Bloggailen kokemuksia uudesta lasista, kunhan saan muutamia ruutuja alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti