sunnuntai 27. helmikuuta 2011

8/52 Bottle of FireTaas olisi viikon kuvan bloggausaika. Tällä viikolla kuvailin vain sisätiloissa ja kokeilin vähän kaikenlaista. Parina iltana innostuin kuvailemaan liekkien "tanssia" kotitakassa ja tämä otos oli niistä onnistunein. Ohessa lyhyesti sen synnystä.

Aikaisemmin viikolla olin jo kuvannut kertaalleen takkatulta ja kokeillut erilaisia asetuksia, mutta kuvissa ei ollut oikein sisältöä. Ajatuksena mulla oli, että liekin muodostaisivat jonkunlaisen tunnistettavan hahmon tai hienon kuvion, mutta ei käynyt oikein tuuria. Lauantai-iltana  lämmitettiin takka uudestaan ja istuskelin taas tulen ääressä kuvaillen liekkejä. Putkena mulla oli käytössä DA*50-135mm zuumi. Halusin käyttää mahdollisimman lyhyttä valotusaikaa, jotta liekit erottuisivat selkeinä. Tämä vaati korkeaa ISO arvoa ja en halunnut kuvata ihan täydellä aukolla syväterävyyden vuoksi.

Viimeisten kalikoiden palaessa asettelin hiillosta keskelle ja huomasin, että viimeinen kekäle oli muodoltaan lähes pullon muotoinen ja siten erinomainen kohde kuvalle. Asettelin kekäleen sopivasti ilmanottoaukon päälle, jotta se saisi runsaasti ilmaa altapäin ja liekit kasvaisit hiiloksesta uudestaan henkiin. Ja näinhän siinä kävi.

Liekit nousivat sopivasti molemmilta puolilta kekälettä ja otin nopeasti useamman kuvan. Tässä kuvassa asetuksina oli: aukko f4, suljin 1/6400s, ISO1600 ja valotus -1ev. Muokkaisin sitten kuvaa Lightroomissa raw tiedostosta. Säädin valkotasapainoa kylmemmälle, vähensin kontrastia ja lisäsin clarity säätöä. Pullon muoto tuo mun mielestä kuvaan hieman enemmän sisältöä ja ajatusta, sillä muuten kuva olisi vain tylsähkö kuva palavasta kekäleestä.

Tällainen kuuma kuva tällä kertaa. Ensi viikolla kuvan aiheena voikin olla jotain ihan muuta... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti