sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

14/52 Kesä tulee10.4.2011 Nyt menee U.S. Masters niin jännäksi, ettei malta blogia kirjoittaa. Homma jatkuu taas huomenna...

11.4.2011 Jes jes, väärä mies voitti Mastersin, mutta ei anneta sen häiritä. Ohessa lyhyesti tarinaa tämän viikon kuvan taustalta. Koko viikolla en ollut oikein ehtinyt kuvailemaan, joten piti saada jonkunlainen otos aikaiseksi sunnuntaina. Haastava välillä tämä viikon kuva projekti, joten hyvä etten valinnut päivän kuva projektia... Arvelin että lähimaastossa voisi olla jo sen verran lumet sulaneet, että liikkuminen onnistuisi ilman lumikissaa tms. Lähdin siis toiveekkaana matalavartisilla kengillä liikenteeseen. Mukaan otin tällä kertaa muutaman kiinteän putken eli DA15mm, DA35mm macro ja DA*200mm sekä DA*50-135mm zuumin. Noilla kattaa ison skaalan ja macro on aina hyvä olla kaiken varalta keväällä matkassa. Pitkä putki myös hyvä olla tirppoja varten. 

Maastossa oli kuitenkin lunta vielä paikka paikoin varsin runsaasti ja käveleminen oli aika hankalaa. Onneksi pääosin oli jo suht kuivaa. Kävelin lähikalliolle ja otin oheisen kuvan melkein ensimmäisten joukossa ilman suurempia mietiskelyjä. Olen käynyt samassa paikassa jo lukuisia kertoja ja ottanut  kuvia eri säätiloilla. Nyt ilta oli aurinkoinen, mutta taivaanrantaan oli ilmestynyt tiivis pilvilautta. Arvelin, että auringonlasku olisi sen vuoksi vaisu, joten kuvailin vielä kun aurinko oli näkyvissä. Kuva on otettu DA15mm limited linssillä: f14, 1/500s, ISO200. En varmaan koskaan lakkaa hämmästelemästä DA15mm limited putken värintoistokykyä sekä vastavalo ominaisuuksia. Hieno putki tällaisessa käytössä. Värejä ja kontrastia on voimistettu LR:ssä, mutta ilmankin olisi pärjännyt.

Siirryin vielä kuvaamaan alemmaksi kalliolle, jossa kuvasin pitkällä valotusajalla pilvien liikettä ND400 harmaasuodin nokalla, mutta en oikein saanut toivottua tulosta, vaikka pilvet liikkuivat aika vauhdilla viikonlopun kovan tuulen ansioista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti