lauantai 16. huhtikuuta 2011

15/52 Pajunkissat

Tällä viikolla viikon kuvana on varsin keväinen aihe eli pajunkissat. Kävin tänään päiväkävelyllä lähimaastoissa ja yritin etsiä keväisiä aiheita kuvattavaksi, mutta luonto on vielä varsin karu juuri sulaneen lumen jäljiltä. Menee vielä muutamia viikkoja ennen kuin ensimmäiset kukat alkavat tosissaan kukkia ja maa vihertää.

Mukana matkassa oli K-5 runko ja putkina DA*300mm, DA35mm macro sekä DA21mm. Varsin kevyellä setillä olin siis liikkeellä. Kun luonnossa ei ollut vielä ihmeitä kuvausaiheita, niin yritin tiirailla tirppoja pitkän putken kanssa. Joka puolelta kuului kyllä iloista viserrystä, mutta lintuja oli vaikea paikallistaa. Muutamia kuvia sain kuitenkin otettua, mutta ei mitään erityisen julkaisukelpoisia.

Ihan kotinurkilla huomasin nämä pajunkissat. Nokalla oli valmiina DA*300mm putki, joka on lemppari putki tämän tyyppiseen kuvaamiseen. Bokeh on pehmeä ja kuvat saa otettua hieman kauempaa kohteesta.

Tämä kuva on otettu f/4, 1/500s, ISO200 asetuksilla. Värejä tuunaisin Lightroomissa jonkun verran eli muutin kaikkien värien sävytystä ja yritin saada vähän erilaisen värimaailman kuvaan. Kulmissa on myös vaaleaa vinjetointia tuomassa pehmeyttä. Päätin myös rajata kuvan neliön muotoon, jolloin sain taustalla näkyvät pajunkissat tasapainottamaan kuvaa ja iso oksa jäi keskelle hallitsevaksi elementiksi.

Ensi viikolla onkin loma, joten tulee varmaan kuvattua taas hieman enemmän pitkästä aikaa. Pakkasin juuri matkasetin kameralaukkuun ja latasin kaikki akut täyteen. Toivottavasti viikon aikana tärppää muutama mukava otos. Hyvää päästäistä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti