maanantai 2. tammikuuta 2012

52/52 Jäätaidetta

52/52 Art of Nature by schimi76
No niin, nyt on Viikon kuva 2011 -projekti päässyt viimeiseen kuvaan asti. Vuosi on mennyt nopeasti ja paljon erilaisia otoksia mahtui 52 kuvan joukkoon. Projekti oli mukava ja välillä haastavakin, mutta aina jonkunlaisen kuvan sai väännettyä kasaan viikon aikana. Ajan puutteen vuoksi en varmaan tänä vuonna jatka uudella vastaavalla projektilla, mutta bloggailen muuten parhaista kuvista ja kirjoittelen toivottavasti enemmän myös kalustofiilareita jne settiä.

Tämän viikon kuva syntyi sunnuntaina eli vuonna 2012. Ilma oli pitkästä aikaa aurinkoinen ja pakkasta mukavat n. 8 astetta. Lähdin lähimetsään samoilemaan kameran kanssa ja ajattelin myös pistäytyä meren rannalla. Merenlahti oli todennäköisesti jäätynyt yön aikana ja voisi tarjota jotain kuvausaiheita. Valo oli mukavan pehmeä pienen pilviharson läpi paistaessa. Mitään erityistä kuvausaihetta ei ollut mielessä matkaan lähtiessä, joten pakkasin mukaan DA21mm limited, DA 40mm limited, Tamron 90mm macron ja DA*300mm putket K-5 kaveriksi. Ideana oli siis enempi makroilla, mutta unohtamatta mahdollista maisemasettiä.

Kuvailin kuuraisia kasveja metsässä ja sitten laskeuduin meren rantaan. Jää paukkui äänekkäästi ilmeisesti jäätymisen vuoksi (tai auringon lämmittäessä), mutta vielä ei voinut unelmoidakaan jäälle menemisestä. Rannassa oli vielä sulia kohtia ja jään paksuus oli n. 2 cm. Rannassa oli kuitenkin mukavia jään muovaamia kuvioita ja kuvailin niitä jonkun aikaa. 

Viikon kuvassa on yksi tällainen kiemurainen jäämuodostelma. Vesi näkyy vielä jään läpi mukavan sinisenä korostaen kuvan raikkautta. Kuva on otettu Tamronin 90mm macrolla asetuksilla: f8, 1/160s, ISO400. Jouduin kurottamaan kameraa jään päälle saadakseni kameran suht suorakulmaan jäätä vasten, joten tärähtämisen estämisessä oli tekemistä yksikätisenä. Toisella kädellä jouduin nimittäin pitämään kiinni rantapuusta, kun kiemurat olivat sen verran kaukana rannasta. Mutta sain muutaman riittävän terävän otoksen ja jälkikäsittelyssä voi hoitaa loput :) Säädin valkotasapainoa hieman viileämpään suuntaan sinisen korostamiseksi ja kontrastia lisäsin voimakkaasti kuvioiden esille tuomiseksi. 

Meren rannalla kuvasin myös rantaruovikkoa ja sitten siirryin läheiselle niitylle kuvaillen kasveja ja ruohoja laskevan auringon valoa vasten. Ohessa muita reissun kuvia. Ei muuta kuin hyvää uutta vuotta ja parempia kuvia taas tulevana vuonna :)


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti