sunnuntai 6. helmikuuta 2011

5/52 Piikikästä


Viikko jälleen vierähti ja arkena jäi kuvaaminen kokonaan väliin. Sää oli synkeä koko viikon ja en inspiroitunut kotosallakaan tähtäilemään seiniä. Eilen olin kuvaamassa taas Salomonin Jib Academy tapahtumaa ja muutama ihan hyvä otos siellä syntyikin. Mutta tänään kauppareissun aikana pilvet yllättäen väistyivät ja aurinko näyttäytyi pilvettömälle taivaalle. Ehdinkin kotiin juuri ennen auringonlaskua, joten kaappasin nopeasti kameran ja lumikengät ja painuin lähimetsään.

Otin mukaan vain K-5 rungon ja DA*300mm putken. Tarkoituksena oli ottaa auringonvaloa vasten jotain yksityiskohtia metsästä. Lunta oli aika reilusti, mutta pieni hankikanto yhdessä lumikenkien kanssa auttoivat etenemisessä. Aurinko oli jo niin alhaalla, että löysin vain yhden puun, mihin auringonvalo vielä ylettyi ja jäinkin sen juurelle kuvaamaan. Otin runsaasti kuvia eri oksista ja yksityiskohdista, mutta tämä yksinäinen oksa yhdessä bokehin kanssa miellytti eniten.

Kuva on otettu manuaalitarkennuksella, aukko f4.5, suljin 1/400s ja ISO800 käsivaralta kuvattuna. Jouduin nostamaan ISO arvoa, kun 300mm putki käsivaralta edellyttää aika nopean sulkimen toiminnan. Nytkään kuva ei ole huipputarkka, mutta kelvollinen. Tausta on hieman rauhaton ja olisi ehkä ollut parempi aukolla f4, mutta ero ei toisaalta olisi ollut suuri.

No niin, nyt taas blogi blogattu ja uuteen viikkoon. Loppuviikolle lupaakin aurinkoista säätä ja kirpeää pakkasta, joten taidan odotella sinne asti kamera naftaliinissa.

2 kommenttia: