maanantai 2. heinäkuuta 2012

Nokia 808 PureView ISO 1600

Ohessa Nokia 808 PureView:lla otettu 8mpix kuva ISO1600 asetuksella hämärässä huoneessa. 

1. kuva on suoraan kamerasta ja pienennetty vain pitkä sivu kokoon 2500pix ja 2. kuva on säädetty 2500pix versio, jossa kontrastia, vibrancea, terävöitystä, valkotasapainoa  ja kohinanpostoa on säädetty. Tarkennus oli Barbapapan silmissä. 
ISO1600:ssa alkaa selkeästi tulla kennon ja tekniikan rajat vastaan, eikä puhelimessa korkeampaa ISO arvoa olekaan saatavissa. Kuva on käyttökelpoinen pienessä koossa, mutta isompana printtiä jo aika suttua.

3 kommenttia:

 1. Kiitos tästä testistä. Ihan kohtuullinen tuloskin mielestäni. Kohta voidaan jo puhua puhelinkameroista eikä kamerapuhelimista.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän tuolla suurellakin ISO-arvolla näyttää ihan kohtalaisen hyvää jälkeä saavan aikaan. Ainoa mikä hieman ns. tökkii, on puhelimen käyttöjärjestelmä (jos olisi vaikkapa WP, niin ostamista ei tarvitsisi miettiä hetkeäkään...)

  VastaaPoista
 3. No ei tuo uusin Symbian Belle ihan hirviö ole käytössä, mutta kieltämättä itsekin odottelen wp8 versiota, niin voi treidata tämän Symbian version :) . ISO1600 saa Lightroomissa vielä ihan siistin näköiseksi, kun jaksaa vähän viritellä.

  Mulla on omassa kappaleessa kuvassa purpura värivirhettä oikeassa laidassa ja joudun käytämään puhelimen takuuhuollossa asian tiimoilta. Vasen reuna on ihan ok. Näkyy vasta ISO1600 arvoilla ja joskus myös lievästi ISO800 arvolla, joten ei ole käytössä suuresti haitannut.

  VastaaPoista