sunnuntai 16. tammikuuta 2011

2/52 SinnittelijäNo niin, toinen viikon kuva otettuna ja oli hieman haastava viikko taas kuvauksen kannalta. Lauantaina vihdoin aurinko paistoi ja lähdin käymään tutuilla kuvauspaikoilla Vanhankaupunginkoskella ja Kallvikinniemessä. Vanhankaupunginkoskella oli paljon muitakin kuvaajia ja ulkoilijoita paikalla. Kolme koskeloa saalisti sulassa virrassa ja kuvailin koskeloita jonkun aikaa. Yksinäinen koskikara myös näyttäytyi paikalla. Muutama kuva koskeloista onnistui kohtalaisesti, mutta ei mitään nappiotosta tullut. Pakkasesta johtuen en kuitenkaan jäänyt siihen kovin pitkäksi aikaa ja vaihdoin paikkaa Kallvikiin.

Kallvikissa aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, joten maisemakuvaus oli merenrannalla aika turhaa. Taivas oli tylsä ja varjot voimakkaat, joten yritin kuvailla kaikenlaisia yksityiskohtia, mitä jäältä löytyi. Tuuli oli muodostanut mielenkiintoisia kuvioita lumenpinnalle ja kivien ympärille oli kerääntynyt isompia tuiskumuodostelmia. Kävelin jäällä suunnilleen tunnin, mutta ei oikein tullut  kunnon kuvia aikaiseksi. Sitten ajattelin kokeilla saisiko rannan ruo'oista ja auringonvalosta paremman kohteen, mutta kaikista kuvista tuli aika perustylsiä. Piti hieman pohtia miten saisi tulosta parannettua.

Sitten huomasin tuon yksinäisen ruo'on ja ajattelin kuvata sitä matalalta taivasta vasten. Ruoko oli vaan niin matalalla, että pidemmällä putkella se ei onnistunut ja vaihdoinkin laajakulmaisen DA12-24mm linssin ja yritin saada ruo'osta mahdollisimman hallitsevan elementin kuvaan ja vain vähän lumen pintaa näkyviin. Laitoin kameran lumenpinnalle ja otin muutamia otoksia. Horisontti oli sekava, mutta sitä ei voinut oikein kokonaan rajata poiskaan. Täytyi siis tyytyä tällaiseen versioon. Valo oli kuitenkin ihan mukava ja puhtaan sininen taivas raikas, joten päätin ottaa tämän kuvan viikkoprojektiin mukaan, vaikka ei se mikään huippuotos olekaan. Mietin ja kokeilinkin horisontin putsaamista jälkikäsittelyssä, mutta se oli aika hankalaa, enkä jaksanut sitten alkaa säätämään tuntitolkulla. Hieman jäi siis viikon kuvasaalis laihaksi, mutta uusi viikko ja uudet kujeet taas edessä...

Ohessa muutamia muita kuvia lauantain kuvausreissulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti