maanantai 24. tammikuuta 2011

Jalustahankinta

Tänään kävin vihdoin hakemassa Topshotista uuden hiilikuitujalustan,  jonka ostamista olen väyrystellyt viimeiset puoli vuotta. Vaihtoehtoja on todella runsaasti ja kaikissa myös omat hyvät puolensa. Pena on aikaisemmin kiikkunut Slik Sprint Pro II GM jalustan päässä, mutta kyseinen jalusta on aivan liian heiveröinen isommalle putkelle tai kovempaan tuuleen. Olen siis tutkiskellut jonkun aikaa eri jalusta vaihtoehtoja, mutta päädyin niinkin persoonalliseen vaihtoehtoon kuin Manfrotton 055XPRO3 jalustaan ja 498RC2 kuulapäähän - lienee kuitenkin markkinoiden eniten myyty laadukkaampi hiilikuitujalusta :)

Manfrotton jalustassa iso plussa on kääntyvä pystyputki, mikä mahdollistaa monipuolisemman jalustan käytön esimerkiksi macrokuvauksessa. Ominaisuutta ei ole kovin monessa jalustamallissa tarjolla ainakaan yhtä kätevästi. Lisäksi jalusta on todella tukevan tuntuinen ja laadukkaan oloinen. Kuulapäässä on kätevä kitkasäätö, jonka toimivuus tulee varmasti testattua käytännössä. Negatiivisina puolina täytyy mainita, että kasattunakin jalusta on varsin pitkä ja nuppi painava, mutta ne kääntyvät positiiviseksi tukevuuden kautta. Hintaansa nähden ko. paketti varmasti laadukas ja toivottavasti kestää vuosien käytön. Vanha Slik jalusta jää edelleen reissukäyttöön ja Manfrotto tulee lähinnä tukevaksi lyhyiden kantomatkojen jalustaksi. 

Samalla reissulla ostin myös Sun-Sniper olkahihnan, mikä vaikuttaa tosi kätevälle systeemille varsinkin, jos liikkuu kahden rungon kanssa. Toinen runko rinnalle ja toinen lonkalle/selkään sniperiin kiinni, niin ei tarvitse olla koko ajan vaihtamassa putkea. Lähimaastossa liikkuessa kuvaan mielellään kiinteällä laajiksella tai macro putkella, mutta aina pitäisi olla valmius myös tirppojen kuvaamiseen. Sniperilla voinee varmistaa, että on nopeasti toinen runko/tele käyttövalmiina. 

Toivottavasti pääsee tällä viikolla jo kunnolla testaamaan jalustaakin, mutta lämmittelyksi muutama vanhalla jalustalla otettu pitkän valotusajan kuva, koska kyseessä on kuitenkin kuvablogi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti