sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Blogin sielunelämä

Tässä blogissa kirjoitan omista valokuvausreissuista ja siitä, miten omat valokuvat syntyvät.  Olen valokuvannut nyt kolme vuotta, josta kaksi vuotta aktiivisesti järjestelmäkameralla. Luonto ja kaikki siihen liittyvä ovat kuvauksen pääteemana, mutta tilaisuuden tullen kuvaan kaikkea mahdollista.

Oma kuvaustyyli on varsin spontaani eli en suunnittele yleensä kuvia valmiiksi, vaan annan itselleni vapauksia nähdä tilanteita. Joskus on tietysti hyvä suunnitella kuvausmatka tarkemmin ja säätilan tarkkailu on olennainen osa tätä prosessia. Ehkä jossain vaiheessa tyyli muuttuu, mutta mulle ei oikein sovi kolmijalan kanssa tuntitolkulla kyttääminen sitä oikeaa hetkeä. Toki kuvien laatu voi jäädä keskinkertaiseksi, mutta ainakin kuvaaminen on itselle mukavaa. Joskus toki mietin tarkkaan mihin menen ja minkälaisen kuvan haluan ottaa, mutta se ei ole itse tarkoitus.

Kalustona on Pentax K-5 ja K-7 rungot sekä Pentax objektiivejä vahvistettuna Tamronin macro objektiivilla.

Aloitetaan blogi kuvalla joululomalta Vuokatista:


Kuva on otettu Tapaninpäivänä Vuokatin laskettelurinteen päällä ja kuvassa on Vuokatin näköalatorni. Pakkasta oli n. -20 astetta, mutta kunnon varustuksella pärjäsi sen aikaa, että sai otettua muutamia kuvia. Aurinko oli juuri laskemassa takaoikealle ja värjäsi taustalla näkyvän horisontin mukavan punaiseksi. Kuva on otettu Pentax DA*16-50mm objektiivilla. Olin itse asiassa menossa kuvaamaan näköalatornista, mutta torni oli mukavasti kuuran peitossa ja oli itsessään hyvä kuvauskohde. Hieman olisi voinut sommitella kuvan paremmin, mutta pakkasessa ei oikein kärsivällisyys riittänyt. Yksi askel oikealle olisi varmaan ollut parempi ratkaisu. Piti myös odotella sopivaa taukoa laskettelijoiden jatkuvassa virrassa, jotka olisivat häirinneet otosta.

Jouluna sain muutenkin ihan ok kuvia otettua, vaikka kelit ei ollut ihan parhaat mahdolliset. Aurinko näyttäytyi kuitenkin sen verran, että kuvia tuli mukavasti ja osasta ihan pirteitäkin. Puut olivat tykkylumen peitossa ja tarjosivat useita hyviä kuvaus mahdollisuuksia.


Näillä sanoilla on blogi avattu ja yritän päivittää blogia mahdollisimman usein. Tarkoituksena on aloittaa "kuva viikossa" -projekti eli vuoden jokaisella viikolla pyrin ottamaan mahdollisimman hyvätasoisen kuvan ja julkaista sen blogissa sekä flickr sivustolla. Vuoden ensimmäinen viikko starttaa siis huomenna ja sunnuntaihin mennessä pitäisi jonkunlainen otos olla valmiina. Katsotaan mitä viikko tuo tullesssaan... ainakin lisää lunta.

2 kommenttia: